Kotisivutohtori nettisivupalvelut
Etusivu>Hakukoneoptimointi SEO blogi>Nettisivujen otsikoiden...
Nettisivujen otsikoiden hakukoneoptimointi tavat

Mitä H1 – H4 Heading otsikot ovat?

Heading määritykset ovat html-koodia, joka kertoo hakukoneille että kyseinen teksti on otsikko. Esimerkiksi heading-mallit:

Tämä on H1 eli Heading1 otsikko

Tämä on H2 eli Heading2 otsikko

Tämä on H3 eli Heading3 otsikko

TÄMÄ ON H4 ELI HEADING4 OTSIKKO

Kuten huomaat, otsikot pienenevät H1:n ollessa iso otsikko eli pääotsikko. Heading2 on alaotsikko, Heading3 jne ovat pienempiä väliotsikoita. Käytännössä nämä kertovat Googlelle, mikä on pääotsikko ja mikä on alaotsikko ja väliotsikko.

Miten Heading-otsikoita käytetään?

Heading otsikot helpottavat leipätekstin (varsinaisen tekstin) lukemista ja nopeuttavat oikean aineiston löytämisessä. Google myös ymmärtää mistä kussakin kappaleessa on kyse kun käytät otsikoita. Parhaita Heading-otsikoita ovat kysymykset, koska usein ihmiset etsivät tietoa Googlesta kirjoittamalla kysymyksen. Jos blogissasi/kotisivuillasi on sama kysymys ja olet käyttänyt sitä otsikossa, Google ymmärtää että sivulla on myös vastaus kyseiseen kysymykseen.

Kuinka monta kertaa voin käyttää H1 Heading1 otsikkoa?

Moni luulee, että lisäämällä samalle sivulle monta kertaa H1 Heading1 otsikon, voi jotenkin parantaa omaa hakukone-löydettävyyttään. Tosi asia kuitenkin on että tuo käytäntö huonontaa tilannettasi Google hakutuloksissa. Google ymmärtää, että pääotsikoita voi olla vain yksi. Usein tuota H1 määritystä on käytetty kyseisen sivun otsikossa/nimessä ja jos lisäät sen vielä leipätekstin alkuun, näkyy H1 määritys kahdesti. Google yleensä sakottaa tuollaisesta H1-otsikoiden dumppauksesta sivuilla. Käytä H1 määritystä siis vain kerran ja käytä sen jälkeen H2 otsikkoa ja H3 otsikkoa jne.

Miten Heading otsikot lisätään sivulle?

Yleensä Heading otsikko-määritykset voidaan lisätä artikkeliin/sivuun helposti sivustolla käytettävällä tekstiediittorilla. Esim. WordPress tai Joomla sivustot molemmat käyttävät tekstiediittoria. Käytännössä otsikointi lisätään kirjoittamalla ENSIN otsikko normaalilla fontilla. Sen jälkeen lisäät rivinvaihdon ja voit myös kirjoittaa varsinaisen leipäteksti-kappaleen. Lopuksi mene takaisin otsikko-riviin, maalaa se tai tuplaklikkaa riviä niin että koko rivi näkyy “maalattuna”. Lopuksi valitse tekstiediittorista Paragraph tai Kappale kohdasta haluamasi Heading-otsikko. Muista että bold-määritystä eli boldausta ei käytetä samalla kuin käytetään Heading-otsikointia. Bold määrityksiä käytetään muutekin vain leipätekstin sisällä helpottamaan tekstin lukua, ei otsikoinnissa!

Jos tämä lyhyt ohjeistus Heading otsikoiden käytöstä oli mielestäsi hyvä, jaa tämä ja tykkää tästä sekä laita kommentti! Kiitos!