Kotisivutohtori nettisivupalvelut
Etusivu>Hakukoneoptimointi SEO blogi>Youtube videokanavan kä...
Youtube videokanavan käyttö osana yrityksen markkinointia

Miten voit käyttää Youtube videoita kotisivuillasi?

Voit etsiä sivusi aiheeseen sopivia Youtube videoita ja lisätä ne sivuillesi esim. Embed-koodin avulla, jonka löydät Youtube sivulta, haluamasi videon alapuolelta. Tämä on tietenkin helppo ja nopea keino saada videoita nettisivuillesi. Ainoa ongelma tässä tavassa on että et itse pysty muokkaamaan tai hallinnoimaan videon tärkeitä META tietoja eli Otsikkoa ja videon kuvausta sekä hakusanoja.

Oman Youtube videokanavan avaus

Parempi tapa sisällyttää Youtube videoita omalle sivustollesi on avata oma Youtube videokanava ja lisätä halutut videot omalle Youtube kanavallesi. Näin pystyt lisäämään videolle haluamasi otsikon (joka sisältää hakusanoja) ja oman kuvaustekstin (jossa on linkki www-sivuillesi sekä hakusanoja). Tämä tietysti vaatii, että sinulla on kyseinen video ensin itselläsi, jotta voit lisätä sen Youtube palveluun. Tämä kuitenkin on ehdottomasti paras keino käyttää Youtube video-palvelua.

Kannattaako videoita näyttää suoraan omalta palvelimelta eli ilman Youtube videopalvelua?

Ehdottomasti EI!!! Ensinnäkin videoiden lisääminen oman sivuston kansioihin, voi hidastaa sivustoa, koska video-tiedostot ovat tilaavieviä tiedostoja. Toisaalta menetät Youtube-videon embed eli istutuksen tuoman Google hakukonelöydettävyyden edut. Youtube on Googlen video-palvelu ja Google tykkää siitä ett Youtube videoita lisätään nettisivuille. Siksi käytä vain Youtube videopalvelusta istutettuja videoita tai tarvittaessa Vimeo palvelun videoita. Youtube on hakukonelöydettävyyden kannalta kuitenkin parempi vaihtoehto.