Kotisivutohtori nettisivupalvelut
Kotisivujen kuvien hakukoneoptimointi, miten?

Mitä pitää mielessä kun lisätään kuvia nettisivuille?

1. Valitse kotisivuillesi oikeat kuvat

Valitse kuvat jotka liittyvät tekstiisi/aineistoosi nettisivuillasi tai blogissasi. Helpoin tapa saada uusia kuvia on käyttää iStockphoto palvelua tai vastaavaa nettipalvelua.

iStockphoto palvelussa voit hakea sopivia kuvia nettisivuillesi käyttämällä yhtä tai kahta hakusanaa. Voit myös lisätä hakusanojen perään värin tai värikoodin (HEX).

Valitse kuva, joka ei vain liity artikkelisi aiheeseen vaan myös sopii nettisivujesi tyyliin ja väreihin.

2. Anna kuvalle uusi hakusanoja sisältävä nimi

Älä lisää nettisivuille kuvia joiden nimi on esim. 001.jpg, 002.jpg. Nimeä nettisivuillesi tulevat kuvat ennen kuin lisäät kuvat nettisivuillesi. Anna kuville nimet joissa on hakusanoja. Jos esimerkiksi nettisivujen aihe on putkityöt Helsingin alueella anna kuville esim. nimi talojen-putkityot-Helsinki.jpg tai Helsingin-taloyhtioiden-putkityot.jpg jne. Kun käytät useita kuvia samalla sivulla, voit käyttää hakusanoina synonyymejä tai samojen sanojen eri muotoja. Vaihteleva hakusanojen käyttö on erittäin tärkeää SEO Hakukoneoptimoinnin kannalta.

3. Anna kaikille kotisivujesi kuville Alt Tekstit

Google ei lue ainoastaan kuvan tiedosto-nimeä vaan myös kuvan ALT TEKSTI kuvauksen. Anna hakusanoja kuviesi Alt Text kuvaukselle. Käytä vain muutama sana kuvaillaksesi mitä kuva/aineisto koskee. Varmista että sanat liittyvät aineistoon/kuvaan.

4. Tarkista että www-sivujesi kuvien kuvakoko ei ole liian suuri

Sen sijaan että skaalaisit kuvasi nettisivuillasi muuta kuvakoko oikeaksi ENNEN kuin lisäät kuvat nettisivuillesi. Ota tavaksi muuttaa kaikki kotisivuillesi tulevat kuvat sopivan kokoisiksi ennen etukäteen ja voit näin varmistaa että kuvatiedostot eivät ole liian suuria. Käytä esim. GIMP ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa kuvakoon muuttamiseen.

Mikä on sopiva nettisivujen kuvakoko? Joskus tarvitset isoja kuvakokoja (esim. Nettisivujen iso yläkuva). Nettisivujen kuvien kuvat eivät kuitenkaan tulisi olla yli 100Kb. Pienet kuvat artikkeissa olisi hyvä olla max. 50Kb.

Kun käytät GIMP Kuvankäsittelijä ohjelmaa voit myös vaikuttaa kuvanlaatuun. Mitä tarkempi kuva sitä isompi tiedostokoko. Jos kuvatiedosto on liian suuri voit muuttaa tiedostokokoa muuttamalla kuvan laatua.

5. Varmista ettei nettisivuillasi ole liikaa kuvia

Niin tärkeitä kuin kuvat ovatkin nettisivuillesi, tämä ei tarkoita että voit lisätä nettisivuillesi äärettömästi kuvia. Jos nettisivuilla on liikaa kuvia, eri kokoisia kuvia, eivät nettisivut ole puhtaat ja selkeät. On hyvä määritellä nettisivuille tulevien kuvien kuvakoot etukäteen ennen kuin nettisivut rakennetaan. Jos näin ei ole toimittu on hyvä käydä läpi nettisivujen kuvat kuva kuvalta.

Varmista että nettisivujesi aineisto/tekstit ovat helposti luettavissa ja niillä on tarpeeksi tilaa – kuvien lomassa!

Jos pidit tästä artikkelista jätä kommentti!

Lisää kommentti