Mikä on PHP7.2 ja mitä se vaatii www-sivuilta?

hakukoneoptimointi expertti Helsingissä - Kotisivutohtori.fi

tiistai, 05 maaliskuu 2019 10:39

Nettisivujen otsikoiden hakukoneoptimointi tavat Featured

Kirjoittaja
Anna arvio
(1 Vote)

PHP:n versio 7.2. on nyt saatavilla monissa palvelinympäristöissä. PHP on ohjelmointikieli, jolla suurin osa nettisivuista on toteutettu ja nettisivustot ovat riippuvaisia sen toimivuudesta. Tästä syystä nettisivujen-kehittäjät iloitsevat kun PHP:sta julkaistaan uusia parempia versio.

Miten PHP7.2 vaikuttaa sivustoon?

Edellinen versio, PHP 7.0, oli jopa tuplasti nopeampi kuin vanha versioon 5.6. Ero PHP 7.1 ja PHP 7.2 välillä on vain 5–10% luokkaa, mutta sekin on askel parempaan. Nopeus on siis yksi asia minkä PHP7.2 tuo mukanaan. 

Toinen tärkeä asia on tietoturva, johon myös on tullut muutoksia uuden PHP7.2 version myötä. Ohjelmistokielestä on mm poistettu create_function(). Jos sivustollasi on jokin vanhentunut lisäosa tai vanhentunut sivupohja, joka vielä käyttää kyseistä funktiota, tulee se poistaa/vaihtaa. Muutoin uusi PHP7.2 versio voi rikkoa sivustosi. PHP7.2 tuo muitakin ohjelmisto-muutoksia, joiden tarkka lista löytyy osoitteesta http://php.net/ChangeLog-7.php.

 

Onko nettisivustosi yhteensopiva PHP7.2 version kanssa?

Kysymys kuuluu, onko sinun nettisivustosi yhteensopiva uuden PHP7.2 version kanssa? Miten sen pystyy testaamaan? Helpoin tapa on vaihtaa PHP versiota palvelimen cPaneelista, jos sellainen toiminto on käytössäsi. Jos sivustosi toimii tuon vaihdon jälkeenkin, on sivustosi yhteensopiva. Ennen testiä kannattaa päivittää kaikki lisäosat ja sivupohja uusimpiin versioihin. Jos sivustosi ei näy enään muutoksen jälkeen, on selvää, että sivustossasi on jokin lisäosa tai sivupohja, joka ei ole yhteensopiva PHP7.2 version kanssa. 

Toinen vaihtoehto on siirtää kopio sivustostasi PHP7.2 ympäristöön (palvelimelle, jolla on PHP7.2 versio käytössä) ja tehdä testaukset testiympäristössä. Mahdolliset korjaukset lisäosiin ja sivupohjaan voidaan tehdä testiympäristössä. Tätä metodia käyttämällä ei livesivusto:ssa ole katkoksia. 

 

Mitä muutoksia nettisivustossa täytyy tehdä, jotta se on yhteensopiva PHP7.2 version kanssa?

Tärkeintä on päivittää kaikki lisäosat ja sivupohja viimeisimpiin versioihin, jolloin ongelmia ei yleensä tule. Suurin ongelma on, jos joihinkin lisäosiin tai sivupohjaan ei ole saatavilla uusia versioita. Niiden kehitystyö on ehkä loppunut ja siksi ne eivät ole enään yhteensopivia PHP7.2 version kanssa. Järkevintä olisi vaihtaa lisäosat/sivupohja sellaisiin, joita vielä kehitetään. Jos se ei ole mahdollista, voidaan muutosta vaativat osiot muokata koodajaan toimesta. 

 

 

      Tarvitsetko apua sivustosi PHP7.2 versioon vaihtamisessa?  

TÄYTÄ LOMAKE 

 

 

Tilaa Ilmainen www-sivujen Analyysi

 

Katso referessit

 

 

Lue 812 times Muokattu viimeksi tiistai, 05 maaliskuu 2019 12:39
Kotisivutohtori

Olemme rakentaneet www-sivustoja yli 10 vuotta käyttäen Joomla ja Wordpress sisällönhallintaohjelmistoja. Otamme huomioon SEO Hakukoneoptimoinnin rakentaessani nettisivuja. Kotisivutohtori antaa sekä käyttötukea että rakentaa uusia kotisivuja. Ota rohkeasti yhteyttä Ota Yhteyttä sivun kautta!  

Liittyvät artikkelit

 • Wordpress nettisivujen käyttötuki ja kehitystyöt

  Mikä on Wordpress nettisivustosi ja sen lisäosien päivitystilanne?

  Alkaako Wordpress kotisivutosi tarvita päivitystä ja huoltoa? Etkö itse uskalla/osaa huoltaa Wordpress sivustoasi? Tiedätkö mikä on sivustosi lisäosien päivitystilanne? Pelkäätkö, että sivustosi sivupohja ei toimikaan enään uudella PHP versiolla (esim. PHP7.2)? Me Kotisivutohtorilla huollamme Wordpress sivustoja vuosien kokemuksella. Tiimimme tekee niin perus päivitystoimenpiteet kuin isommatkin muutokset, kooodaustyöt sekä webmaster huoltotyöt. Tarvitsetko uutta versiota sivupohjaasi ja sitä ei ole enään saatavilla? Kotisivutohtorin koodari hoitaa homman!

   

 • Joomla nettisivujen käyttötuki ja kehitystyöt

  Mikä on Joomla nettisivustosi ja sen lisäosien päivitystilanne?

  Alkaako Joomla kotisivutosi tarvita päivitystä ja huoltoa? Etkö itse uskalla/osaa huoltaa Joomla sivustoasi? Tiedätkö mikä on sivustosi lisäosien päivitystilanne? Pelkäätkö, että sivustosi sivupohja ei toimikaan enään uudella PHP versiolla (esim. PHP7.2)? Me Kotisivutohtorilla huollamme Joomla sivustoja jo yli 11 vuoden kokemuksella. Tiimimme tekee niin perus päivitystoimenpiteet kuin isommatkin muutokset, kooodaustyöt sekä webmaster huoltotyöt. Tarvitsetko uutta versiota sivupohjaasi ja sitä ei ole enään saatavilla? Kotisivutohtorin koodari hoitaa homman!

Lisää artikkeleita tässä kategoriassa: « Wordpress nettisivujen käyttötuki ja kehitystyöt

Jätä kommentti

Täytä kaikki vaaditut kentät, jotka on merkattu (*). HTML koodi ei ole hyväksytty.


kotisivutohtori.fi www-sivut

Joomla CMS, Virtuemart, Wordpress ja WooCommerce ohjelmistojen käyttötuki ja kehitystyöt!

Ota Yhteyttä

Kotisivutohtori

Maakaarenkuja 3

00790 Helsinki

Puh: +358 400 742 251

Email:  Kotisivutohtori auttaa rakentamaan wordpress kotisivut

 

Auta meitä:

Miten voimme parantaa sivuja? Kaipaatko enemmän tietoa jostain?
Invalid Input

Invalid email address.

Captcha
Invalid Input